4 Kasım 2014

Bugün mutfakta erken saatlerde koşturmacam vardı. Aşureyi çok seviyorum, eskiden bugünleri beklemez ne zaman aklımıza düşse yapardım. Eskilerden pek eser kalmadı..
Soğuğa rağmen patlayıp duruyor.  Çiçeği ayrı güzel, kendisinin dalda duruşu ayrı.
Ankara meşhur ayazına ufaktan başladı. Örgü çoraplara ilgim bu yılda fazlasıyla var. Kendim henüz örmeyi öğrenemedim ama aklımdaki işlerden birisi de çorap örebilmek. Bu soğuklarda sıcacık olsun ayaklar.

5 yorum:

  1. Asure ayi guzel oluyor gercekten. Coraplarda pek bi tatli

    YanıtlaSil
  2. merhabalar, derya hanım çiçeğinizin adı çalı minesi. böğürtlen gibi olanlar onun tohumları. bu tip bitkilerin tohumları zehirli olabilir aman dikkat.

    YanıtlaSil
  3. Pembe kreasyon; Teşekkürler..

    Nisa; Öyle çok içimden geçmiştiki bitanesinin tadına bakmak allahtan yememişim bizde böğürtlen diye seviniyorduk, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Ahh deryacım ben o çiçekleri çok severim ama bak onların böğürtlenin çiçeği olduklarını bilmiyordum. izmir'de çok görüyorum ama hiç böğürtlen olmuyor neden acaba. Şimdi düşününce çalı gibi oluyorlar gerçekten de. Çok güzelmiş senin cici çiçek, soğukta bile ısrarla meyvesini veriyor ne harika. Aşureyi ben de çok severim. Tüm malzemem hazır bir tek buğdayım yok bugün bulup da alabilirlerse yapacağım ilk defa bende. Bu sene canım çok istedi, daha önce yapan arkadaşlar vardı şimdi yoklar bari kendim deneyeyim dedim. Bugün bana ne geldi biliyor musun sana yazmadan edemedim ufak bir sepette meşe palamuduuuuu:) Ayy nasıl çocuk gibi sevindim anlatamam. Bizim temizlikçi teyzenin bahçesinde vardı toplamış getirdi. Daha biraz acılıkları var ama iki tane yedim öbürlerine kıyamıyorum. Sen bana ayıracaktın ya ben de sana Cezayir meşe palamudundan ayıracağım. Postaya versem gelmez herhalde ama saklayacağım bir iki tane hatıralık söz:) Bozulmaz herhalde değil mi, biliyor musun sen, durunca sönüp bozuluyorlar mıdır? Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  5. Tuğbacım bende böğürtlen deyip pek seviniyordum ama değilmiş, çok sevindim meşe palamutlarına, hiç çok uzun saklamadım canım bilemiyorum bu yıl öğrenicez artık :) aşure için şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun, buradan kocaman sevgilerle, öpüyorum..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...