En son kuzunun doğum gününde hamur işi yapmıştım bugün tam bir ay oluyor, hamur işi ve tatlıya düşkünlüğümü kontrol altında tutabilmek için dikkat etmeye çalışıyor, zırt bırt bişeyler pişirmiyorum artık. Bugün ablamla çay saatimizi leziz Ayvalık zeytinleri eşliğinde birde bu açmalarla tamamlayalım istedim.
Haftasonu muzlu puding vardı tatlı menüsünde. İçinde pütürlerin olmaması için ne yapmalıyım bilmiyorum, çok sık pişirmediğim için pratik bilgimde hiç yok.Derle topla işleri vardı benim ıvır zıvırlarımda. Epeyce hafifledi dolabım, ama çok sürmüyor kısa sürede yine doluveriyor. Hazır toplama yapmışken birkaç parça başıboş objeyi de anahtarlık vs.'ye çevirip oyalandım.
Kuzunun uykuda olmasını fırsat bilip onun oyuncaklarında da bir temizlik yaptım. Artık oyuncak alışverişini minimuma indirmeye çalışıyoruz. Bizim için herşey oyuncak zaten, kapaklar, kağıtlar.
Yeni CK'lı projelerim var yakında..
love all the cozy things in your house :) that granny square throw looks cute and homely!
YanıtlaSilhave a wonderful week, Derya!
puding pütürlü olmasın diye önce toz karışımı dök ve sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştır deryacım
YanıtlaSilPütürlerin düzlenmesi için altını kapattıktan sonra blendar ya da mikserle 1 dakika karıştırmak yeterli. Bende bir yemek kitabı var, hep bu yolu öneriyor.
YanıtlaSilSevgiler...
ellerinize sağlık. eminim ki nefis şeyler çıkacak ortaya.
YanıtlaSil1 aydır hamur işi yok muuu, valla bravo.. bir ara iyiydim ama gene koyverdim bu aralar ama havalar ısındı motive olurum sanırım :) ablayla vakit geçirmek ne güzel :)
YanıtlaSilThank you so much, Anna, I'm glad you enjoyed, I'm happy days :)
YanıtlaSilTamam Neslicim bir dahaki sefere böyle yapıcam :)
zeugma; Teşekkür ederim, yazdım bunu da bir kenara :)
Teşekkürler Ayşencim :)
Yok vallahi Nihancım, inanılır gibi değil ama hamur işsiz bir ay :) ablası olanlar bilir :)
Pudingi kendim yapıyorum. Muzlu puding denemedim, genelde çikolatalı yapıyorum. Pütürcük olmasın diye ilk başta mikserle karıştırıp sonra ocağa koyuyorum. Altı kısık bir şekilde başında karıştırarak pişiriyorum. Gene de pürüz kalırsa mikser kullanabilirsin:)
YanıtlaSil