26 Ekim 2012

Ankara'da bir parça güneş yüzü görsek ardından yağmur geliyor. Güzel sonbahar manzaraları var camın ardında, elimizde bir kupa sıcak içecekle biraz tembellik biraz da keyif.
Bayram ve bunca yıllık adetleri ve gelenekleri sorgulayan bol tartışmalı tv programları. Şu an itibariyle ne yapmalıyız, nasıl doğrusunu bulmalıyız soruları ve şüphede kalan zihinler. Bunlar bazen beni fazlasıyla aşıyor. Düşündürdüğü tek şey, herşeyin çatırdağı, sorgulanıp farklı kalıplara veya bambaşka yönlere gittiği. Eskiden herşey daha güzeldi demeden edemeyeceğim yine. İçimde hissettiğim heyecan, erkenden kalkışım, birkaç gün önceden yapılan hazırlıklar, gelen misafirlerin verdiği mutluluk, ortaklaşa paylaşılan şeyler ve annem. Artık bayramlarda hissettiğim tek şey hüzün ve sıradanlık malesef. O güzel günler çocukluğumda kaldı şimdilerde bir ucundan yakayalayabildiğimiz kadarıyla bir bayram.
Kuzu da bende biraz daha iyiyiz hastalık olarak. Tatilin tadını çıkarıyoruz. Bol bol inatlaşıp, yine bol bol küsüyoruz. Ne kadar kızarsak kızalım hemencecik sarılıp barışabilmemizi seviyorum.
Bu arada Ankara Cermodern'e uğramak istiyorum beklediğim sergi geldi çünkü. Kuzuyla vakit yaratıp derhal bu mekana dalmayı iple çekiyorum. Battaniyelere tövbe edişimin üstünden kısa bir süre geçmiş olsa da yünlerimle biraz boğuşmalıyım belkide, kışın etkisi de olabilir ya da örgü aşkımın depreşmesi de..

5 yorum:

  1. İyi bayramlar, sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar:)

    YanıtlaSil
  2. mutlu bayramlar canim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ben de her bayram gurbette olmanın yükünü zor kaldırıyorum... yine de güzel bayramlarımız olsun...
    sağlıkla, huzurla nice bayramlara deryacım.

    YanıtlaSil
  4. Fadiş; Sizede mutlu bayramlar :)

    rozerin'in annesi; Sizede iyi bayramlar :)

    ruşyena; Amin.. Bende iyi bayramlar dilerim Ruşencim :)

    YanıtlaSil
  5. İyi bayramlar Derya'cım!
    Tv'de abuk subuk program izlemeyeli epey oldu, döndür döndür aynı şeyler. Tarafsız medya nerdeyse yok zaten, o yüzden izlemenin de anlamı yok.
    Sergiyi kaçırma, Kuzu da sever sanırım.
    Etkileyici!

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...