26 Haziran 2012


Büyük gün geldi. Oğluşum babasının sürprizi için ağzından tek kelime kaçırmadı, tutabildiği ilk sır belkide. Bir şekilde söylerdi, biraz daha büyüdü benim kuzum galiba.
Özene bezene yaptım pastamızı, pandispanya bir gün önceden hazırlandı, bugün köyünün çilekleri ile birleşip umarım ki nefis bir pasta oldu. Bu sefer değişiklik olsun istedim, pastacılar gibi kenarlarını kapatmaya pek uğraşırdım bu sefer böyle yaptık.
Belki bir veya iki kere yenmiş reçellerimizi dün ayıkladık, küflenenleri döktük. Yine yapmak istiyorum ben evinde reçeller kaynayan, yoğurt mayalanan, hamur yoğurulan çocukluğumdaki evlerden olmak, o havayı hem yaşamak hemde yaşatmak istiyorum. Yerim olsa tarhana bile yapacağım. Naneler yemyeşil kararmadan kurusun diye evde gölgede. Tembellik ediyorum bazen ama aslında seviyorum ben bu işleri galiba..

8 yorum:

  1. Sizi epeydir zevkle takip ediyorum :) Ne hoş bir tesadüf ki bugün benim de eşimin doğum günü :) Biz oğlum bugün annanesine gideceği için dün kutlama yapmıştık :)

    Uzun bir süredir ben de yoğurdu evde mayalıyorum. Ankara'da nerde oturuyorsun bilmiyorum ama belki sizin de mahalleye gelen sütçüler vardır. Yıllardır gelir ve müdavimi de çok olunca heralde iyi deyip ben de süt alıp denedim; yoğurdu çok güzel oluyor. Varsa eğer siz de bir deneyin derim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. büyümüşte sır tutarmış tatlı kuzucuk:) pastanız harika görünüyor. eline sağlık. yeni yaşı kutlu olsun eşinizin...
    bir kez denediğim reçel sonuç iyi olmadı, bir daha denemeye cesaret edemedim ya da etmedim:))
    seviyorsun ve yapıyorsun da, ne güzel:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hatice; Sizede nice yıllar dilerim, benimde alabileceğimiz bir sütçümüz var ama ben daha hiç almadım, aslında denk gelemiyoruz ilk neden bu,ikincisi kaynatmayı sağlıklı yapabilirmiyim endişesi, o nedenle aoç'nin şişe sütlerinden mayalıyorum. Elbette diğeri ile arasında fark çok.

    asortik; Çok teşekkürler, benimde ilk denemelerim pek iyi değildi, sonrakilerde biraz daha öğrendim sanırım, birde annemin bu konuda söyledikleri hala aklımdadır onları hatırlarım, iyi kaynayacak, kısa süre olursa bozuluyor, bir miktar limon mutlaka, aslında yediğim yok ama yapması zevkli :)

    YanıtlaSil
  4. aman da sır tutan o kuzucuğu yesinler! Eşin doğumgünü kutlu olsun.
    Ev yapımı yoğurt ve reçel, mmmmmmm:)
    Ben de o evlerden birine sahip olmak istiyorum ama tarhana boyumu aşar:)

    YanıtlaSil
  5. Vakit olupta bu işleri yapabiliyor olmak ne kadar güzel. Asla bu tutumunuzdan vazgeçmeyin. Bende kendimce bahçemizdeki ürünler ile yapmaya çalışıyorum birşeyler ve hep oğluma sağlıklı birşey yaptım diye kendimle gurur duyuyorum:) Ve siz büyük bir azimle bunu yaptığınız için bence sizde kendinizle gurur duyun:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ben de senin gibiyim Derya, ev dediğin öyle olmalı. Yemek pişmeli, reçel, yoğurt yapmalı, erişte yoğrulmalı....Ben hepsini yapıyor muyum? Elimden geldiğince, reçel yaparım mesela, kavanozlara domateslerimi yazdan hazırlarım, nane kuruturum, turşu yaparım...Tarhana ve erişte annemden gelir:)
    İyi ki doğmuş babanız, birlikte nice güzel yıllar! (afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  7. harikalar atölyesi; OO sizin bahçeden toplama ürünler süpermiş onlarla böyle uğraşlar yapmak daha keyifli çünkü siz yetiştirmişsiniz, yok vazgeçmeyi düşünmüyorum çünkü bir yaşam şekli halien getirdim sanki, aksi halde rahat edemiyorum :)teşekkürler..

    semicim, aynıyız, tembellik falan bir yana aslında mutfağa girip bir ucundan başlarsam canlanıveriyorum birden, sağlıklı birşeyler hazırlamak ve yedirmek inanılmaz bir haz, anneciğinin elleri dert görmesin, o tarhana öyle joker birşey ki, hiç yemeğin olmasın kaynat bir tencere otur ye doyarsın, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...