29 Ekim 2011

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 88.Yılına denk gelen ard arda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle iptal olan, törenlerle kutlayamadığımız bayramımızı, inşallah bir sonraki yıl, hakkıyla ve coşkuyla kutlayabilmek dileğiyle. Bugün planımız kuzunun elinden tutup soluğu stadyumda almaktı, elimizde bayraklarımız.
Sabah sabah yediğim ilk şey oldu dün pişirdiğim cheesecake. Hem meraktan, hemde çok sevdiğim için. Beni hayal kırıklığına uğratmayan bir sonuç oldu. Sadece sosu kendim hazırlasam daha iyi olacaktı, hazır sos kıvamsız ve fazla akışkan oldu. Oysa daha kıvamlı ve içinde sosa ait meyve parçacıkları olsa daha iyi olabilirdi. Tarif buradan.

4 yorum:

  1. OOoooo afiyet olsun:)) Hazır sos hiç kullanmıyorum, belki de alışkanlık. Yapması çok da basit geliyor. Vişneli yaparsam, biraz vişne suyu, nişasta, çok az şeker ve kıvam tuttuktan sonra taze vişne. Ya da limonlusu, bol limon suyu sıkıp, tarif gene aynı. İçine de kabuksuz limon dilimleri...Canım çekti şimdi:))

    YanıtlaSil
  2. Semi'nin mutlu elleri; Teşekkürler :) bende birdaha yaparsam kesinlikle sosu da kendim hazırlayacağım.

    YanıtlaSil
  3. Ayıp oluyor ama. Yapan var yapamayan var. Kadayıfın yanına bundan da isterim.
    Nilu.

    YanıtlaSil
  4. Nilüfercim görüntüsüne bakıp zor zannetme, inanılmaz derecede kolaymış bende ilk defa yaptım evde. Yaparım tabiki ne demek :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...