Babalar gününde

Babalar gününde uzun zamandır yapamadığımız dışarıda beraber vakit geçirme olayını gerçekleştirdik. Bugün daha çok yine kuzunun günüydü denebilir. Yanımızda baba da olunca nazlandı durdu, kucak istedi, hemencecik yoruluverdi.
Bir süredir aklımdaydı Cebeci de her haftasonu kurulan bit pazarını görmek. Pekçok stand dolu değildi, dolu olanlarda tam bir hayal kırıklığı oldu bende. Şimdi sıra Ayrancı pazarındakinde.
Babamızın tarihi yerlere ilgisi benimkine göre çok çok azdır. Fakat bugün yolumuzun üzeri diye Yahudi mahallesini ve hayran olduğum oradaki evi göstereyim istedim, mahalleye girer girmez ilk tepkisi şu oldu; "derya buralarda fazla dolaşmayın, bu evler tepenize çökebilir"
Buradaki resmimde çok net okunmayan "Dikkat kedi var yavaş" uyarısı çok hoşumuza gitti. Gerçekten ilerleyince yol boyunca kızgın saldırıya hazır pek çok kedi vardı . Pek bir hırçın görünen bu kedileri sevemedik bile, anlaşılan herkez bu uyarıyı yazan kişi kadar hassas ve sevecen davranmamış yavrulara.
Günü bitirirken Ankara'nın olmazsa olmaz yağmuru bu sefer çok şiddetli olmasada yine birazcık yağdı ve durdu.

4 yorum:

  1. Ayrancı'daki organik pazarla birlikte kurulan bit pazarını da pek tavsiye etmem..Pek birşeye benzemiyor

    YanıtlaSil
  2. ayrancıdaki bit pazarı nerede acaba?eski sosyete pazarnın yerimi?bu arada oğlunuz çok tatlı allah bağışlasın.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Adsız; her ayın ilk Pazar günü Ayrancı kapalı pazar yerinde organize ediliyor.

    YanıtlaSil
  4. tşk ederim:) sevgi

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...