Patiklerim

Modelini çıkarmaya çalıştığım patikler bitti. Orjinalindeki renk ve şirin düğme ayrıntısı olmadan biraz sönük olsada ortaya böyle bir patik çıktı. Ben düğme yerine bir çiçek ördüm ve diktim.

İşe koyulma vakti

Daldan dala atlayan ben sonunda elişlerimi düzenlemeyi ve sıraya koymayı başardım. Yapılacak çok şey var. Neden kendime bu maratonu yaratıyorum bilmiyorum. Bir koşturmaca bir sürat elişleriyle boğuşuyorum. Masa örtüm için seçtiğim desen bu. Basit ve sevdiğim bir desen olacak. Daha farklı desenler vardı ama örtüyü açıpta ne kadar yer işleyeceğimi görünce eleye eleye bu örnekte karar kıldım. Örtüdeki işlemeler mavi ve tonları olacak.
Sonra sırada bu iplerden yapmayı istediğim motifli bebek battaniyesi var. Önce oğluma battaniye olsun sonra koltuk şalı vs. olabilir diye düşünüyorum. Motifli örgü işlerini çok seviyorum. İpler ebruli umarım güzel motifler çıkar ortaya. (Bu işe heveslenmeme Örgüeli bloğundaki motifler neden oldu :)

Bir diğeri şimdi elimde olan proje komşu blogda (Anne kaz) gördüğüm bir patik. O kadar şirinki yapmadan edemeyeceğim. Hatta hemen başladım. Aşağıdaki sadece deneme amaçlı. Güzel yapabilirsem tekrar bu örneğindeki gibi güzel bir renkten örmeyi planlıyorum.

Sütlaç

Havaların soğuk olmasıyla eve kapanmamız yakında beden ve kitle orantımızı bozacak gibi. Hergün sıkıntıdan birşeyler pişiriyor ve tabiki onları bir güzel tüketiyoruz. Bugünde pirinç unu ile sütlaç yaptık.

Yün çorabım

Bunlar giymeye bir türlü kıyamadığım yün çoraplarımdan biri. Yanlarında düğmesi var. Yün olması bir dezavantaj çünkü çok çabuk yıpranıyor. İncecik bir iple örülmüş. Benim çeyizimdeki örgülerden biri. Ama buna kıyıp kullanıcam.

Hamsi tava

Hamsiyi ablamdan öğrendiğim bu şekliyle yemeyi çok seviyorum. Hem kızarmış, hem az yağlı hemde kurumamış oluyor. Hamsiler temizlenip yıkandıktan sonra kapatılıyor ve bu haliyle karabiber ve tuz eklenmiş mısır ununa batırılıp hafif yağlanmış teflon tavaya diziliyor. Düz bir kapak yardımıyla dikkatlice ters çevirilip diğer yüzü de piştikten sonra servise hazır.

Kitap kurdu


Dev rulo pasta

Geçen günkü pasta deneyimimiz iyi sonuçlar verince bir ikinci deneme yapmaya karar verdim. Herşey çok iyi gidiyordu taki pandispanyayı fırından çıkarana kadar. Pandispanya süper olmuştu bu sefer içine nişasta da kattım daha bir güzel oldu. Tepside karşımda duran keki sarıp rulo yapabilecekmiyim diye biraz endişelendim doğrusu. Ruloyu yapmasına yaptım amma ne rulo devasa bir pasta oldu. Eşim görünce gülümsemeden edemedi. Beyaz krema ve yaz aylarında difrize attığım donmuş vişnelerle nefis bir pasta oldu sadece biraz irice bir pasta. Pastam lezzet testinden geçti görünümden sınıfta kaldı.

Motifli patiklerim

Bu patikler bugün bana hediye geldi aşağıdaki yazımda bahsettiğim komşu teyze getirdi. Hem sevdiğim renkler, değişik bir görüntü ve tabiki beni düşünüp emek verip örmesi beni çok sevindirdi. Motiflerle yapılmış, rahat .. giyer giymezde ayaklarım ısındı ellerine sağlık Nezahat teyze.

Biten çapraz işler

Bunlar yeni biten çapraz işlemelerim. Birtanesi hediye edilecek. Çok sevdiğim bir teyzeme. Şimdi biraz daha büyük ve oval kasnaklarda da yeni işler yapılacak, denenecek.. Bakalım neler çıkacak.
Aslında bu görünüşle çok şirin dururken keşke bu kasnaklarda bir de cam olsaydı da çerçeve gibi olsa daha kullanışlı olurdu diye düşünüyorum. Belkide vardır bilmiyorum kasnak olayına geçeli daha çok az oldu.

Kitap ayıraçları

Etamin kitap ayıraçlarımız bitti. Sürükleyici ve elimden bırakamayacağım kitaplarda kullanmak dileğiyle..

Çapraz işlemeye devam

Masa örtüm için hala bir modelde karar veremedim. Şimdilik internetten bulduğum hoşuma giden desenleri küçük kasnaklarda deneyip duvar süsü veya kitap ayıracı gibi işlerle oyalanıyorum. Duvar süslerim henüz son halini almadı ama az kaldı. Bendeki bu zor beğenme ve masa örtüsünü alalı günler olmasına rağmen hala başlamamam beni de şaşırtıyor çünkü normalde bu tarz işler için heyecanlanır gece gündüz uğraşır ve bir an önce bitirmeye çalışırdım. Değişiyormuyum nedir?yada tembelleşiyorum. Bu kararlı ve ince eleyip sık dokuyan tavrım inşallah sonuçlarını güzel işlerle ortaya koyacak. Kitap ayıracım uğur böcüklü bu sıralar takılmış durumdayız oğlumla bu böcüğe. O çok seviyor bende çok seviyorum. Ayıracın kenarlarına ne yapayım da atmasın derken naylon bir kaplamam olduğunu hatırladım arkasına da işlenmemiş düz etamin kestim ve ikisini plastiğin içine yerleştirdim. Sırada birde kedili ayıracımız var onu bitiremedim henüz.

İlk Pasta Denememiz

Bu gün evde ilk defa pasta yaptım. Pandispanyasını, kremasını kendim yapmamıştım hiç. Eskiden özellikle süslemede enteresan sonuçlar çıkıyordu ortaya.
Hünerli Bayanlar blog sayfasındaki tarif ve püf noktalarla yaptığım denemem sanıyorum başarılı oldu. Akşam bize misafir olan arkadaşlarım pastayı beğendiklerini söylediler. İşte naçizane pastamız;

2009'un ilk projesi

2008'e bir sünger çekip yarım bıraktığım veya hiç başlamadığım projeleri imha ettim. Yeni yıl ve yeni projeler diyerek işe koyuldum. İlk çalışmam bir masa örtüsü olacak. Ulus Çıkrıkçılar Yokuşundan aldım. Bildiğimiz dertsiz masa örtüsü denilen örtülerden. Yer yer işleme yapmaya müsait dokuması var. Şimdi o bölgeye işleyeceğim model araştırma safhasındayım. Birtürlü karar veremiyorum. Henüz içime sinen bir model olmadı. Etamin üzerinde denemeler ve araştırmalar devam ediyor. Tamam budur dediğim an başlıycam hem sabırsızlanıyorum hemde birtürlü başlayamıyorum. İçimden bir ses bitince çok güzel olacak diyor.