26 Kasım 2010 "mimler"


Begonvilli ev bloğu farklı bir mim göndermiş bana çok teşekkür ederim, gerçektende farklı bir mim hemen başlıyorum, kitaplığımın karşısına geçip gözlerimi kapatıp, kitapların arasından birtane seçiyorum. Eylül 2003 de kendime aldığım bu kitap geçiyor elime. Kitap mektuplardan oluşuyor ilk sayfalarda biraz sıkıcı bulmuştum. Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir geçiyorum, 55. sayfayı yeniden okuyup bir paragraf seçiyorum;

"Bu yola çıkmaya gerçekten niyetliysen herşeyden önce büyük bir çanta al ve işine yaramayan herşeyi içine doldur: duymaktan usandığın, defalarca söylenmiş sözleri, aşina görüntüleri. Sonra evinin balkonuna çık. Orada televizyon antenlerinin ve öteki apartmanların arasından yıldızların parladığını görebilirsin. Sorgulamaya başla. Kim onları taktı gökyüzüne? peki neden? göklerin o derin karanlıklarının arkasında neler gizli? Peki ya o kara deliklerin arkasında?"

Geçtiğimiz günlerde bir mim daha gelmiş ama açıkçası ne yazacağımı bilemeyip toparlayamadığım için ertelediğim bir diğer mime geçiyorum. bebeğimin cicileri bloğu beni "tuhaf alışkanlıklarımız" konulu bir mime dahil etmiş. Teşekkür ederim kendisine bende yanıtlamaya çalışacağım elimden geldiğince, "Çok kitap kurdu olmasamda evimde birsürü kitabım olsun ister eski sahaflar dahil heryerden kitap toplarım, eskiye çok ilgim vardır, eski olan her eşya bana garip bir mutluluk verir. O eşya veya evle ilgili geçmişinde neler yaşadı geçirdi düşünceleri hoşuma gider, bitip tükenmeyen bir örgü sevgim vardır, biten her işten sonra mutlaka yeni birşeye başlarım, örmeden duramam, polisiye ve CSI dizi ve filmlerini hiç kaçırmam ve izlemekten asla bıkmam. Daha başka mutlaka birşeyler daha vardır ama aklıma şu an bu kadarı geliyor Emine hanımcım umarım cevaplayabilmişimdir.
Çok kural sevmeyen biri olarak kuralları esnetiyorum cevaplamak isterlerse üç arkadaşıma yolluyorum hangi mimi isterlerse; Kaymaklı kadayıf, bulunur hint kumaşı, atölye nott

3 yorum:

  1. Kitap mimi güzelmiş aldım kabul ettim en yakın zamanda yazacağım, teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.

    Susanna Tamaro'nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git adlı yapıtını okumuş ve sevmiştim. Kedileri ve köpekleri ile bir banliyöde yaşadığını okumuştum. O yüzden sempati duyuyorum yazara.

    YanıtlaSil
  3. ben de kitap mimini yazıcam.teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...