22 Kasım 2017

Dünkü koşturmacanın bir kısmında Çınar okuldan gelmiş o da bana katılmıştı. Çiftliğe doğru yürürken yolda dikkatimizi çekti ilk aklıma gelen broş oldu :) ağaç broş yapmıştı. Yaprağın bir damarına bağlı şekilde duruyor, ilk defa gördüğümüz için ilginç geldi hoşumuza gitti.
Akşamın dinlenme kısmında yatana kadar bitirdim baykuşu. Minik bir kuzu için, resminden gördüğünde çok sevmişti düşündüm yanına bir uzun kulak da yakışır dedim bundan sonra da hemen ona başlayacağım.
Evde yoğurt, evde ekmek, evde kefir derken evde boza yapmak da öyle çok zor değilmiş. Ben bu sefer hazıra kondum, ablamın ilk denemesi, çok ekşi sevmediğimiz için iki günden fazla bekletmeyip bugün denemesini yapacağız.
Bugün browni var bizde. Kendim yaptım diye söylemiyorum ama bu seferki daha bir şahane olmuş ne çok ıslak ne de kuru, bu defa içine çok az da tarçın atmıştım sanırım onun farklılığı tadı çok daha güzel. Ölçü de kendimiz olunca böyle gayet az, tadımlık.

8 yorum:

  1. Deryacım, çok tatlı olmuş baykuş (diğerleri gibi), uzun kulak da harika olacaktır eminim. "Evde" üretim kervanındasın diye çok seviniyorum ;-)) Dün genetik doktorası yapan bi arkadaşım çok doğru yolda olduğumuzu söyledi, aman nasıl sevindim anlatamam ;-)
    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Ececim, elimizden geldiğince, bu konuda öncü arkadaşlar da çok etkili :)

    YanıtlaSil
  3. Evde boza haaa... Ben de kışın boza-salep-kestane üçlüsüne bayılıyorum. Hala Kızılay Akman müdavimiyim :)))

    YanıtlaSil
  4. Allahım sana geliyorummm dedim yazını okurken :)) Vallahi kıskanıyorum ben sizi... Bozayı da kendiniz yapıyorsunuz ya helal vallahi ♥

    Öpüyorum maharetli kadın seni ♥

    YanıtlaSil
  5. Lezzeti buradan bile anlaşılıyor Deya'cım ellerine sağlık.. Baykuşuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
  6. Nihancım aslında meraklısı ablam o denedi ben yaparmıyım? bu denemenin başarısına bağlı :) ama Akman ah onu tek geçerim, birde dükkanını korusaydı benim için en büyük keyiflerden biriydi o mekan.

    YanıtlaSil
  7. Şebnemcim vallahi kıskanılacak birşeyim yok benim ben tembelim :) teşekkür ederim bende öperim ;)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Ezgicim ;)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...