17 Ekim 2017

İlk deneme, beyaz lahana çorbası. Pişirmesi ve hazırlaması kolay, biraz lahanalar oyalayıcı olabiliyor. Bu çorbayı içtiğimde hissettiğim tek şey tam bir hasta çorbası olmasıydı. Yani gribim veya hasta olacağım diyorsanız tam sizlik derim. Tarif  burada. Ben tarifteki baharatlara ek kimyon ve karabiber de kullandım. Sağlıklı ve besleyici dolayısıyla benden onay aldı. Çorbanın yanına da siyez unlu bazlama. Ekmek tüketimi minimum ama arada sırada da böyle kaçamaklar var.
Yine tatlı, bu da yeni bir deneme. Kastamonu kaşık helvası. Bu yıl okul kermesinde tatmış ve çok beğenmiştim. Denemek bugüne kısmet oldu. Kavurma kısmı biraz kol yorucu onun dışında çok kolay, tadı nefis, bizim evdeki herkes çok sevdi. Merak edenlere tarif burada.

8 yorum:

  1. Deryacım ellerine sağlık, çorba çok besleyici görünüyor, bir sorum var; lahana kokusu çok yoğun mu çorbada? Her iki tarifi de aldım ama tabi ki aklım helvada ;)

    YanıtlaSil
  2. Ececim bence helvaya bayılacaksın, çorbada kokusunu hiç hissetmedik biz aslında kokuda hassasımdır ama lahanayı sevdiğim için mi yoksa içindeki sarımsak ve baharatların etkisimi bilmiyorum öyle lahana lahana kokmuyordu.

    YanıtlaSil
  3. Sağol Deryacım, bizim evde lahana kokusu pek bi sorun oluyor ;-) Dur bi deneyeyim bakalım ;-))

    YanıtlaSil
  4. Lahanalı çorbanın tadı konusunda fikir yürütemiyorum, denemek istiyorum. Soğuk algılığından ziyade ödem sökücü, metabolizma hızlandırıcı olarak diyetlerde duyuyorum. Ama çok besleyici olduğu kesin. Yaparsam fikrimi de yazacağım, elinize sağlık..
    Siyez ununu nereden temin ediyorsunuz, bir de kavılca unu var hiç denediniz mi? Teşekkür ediyorum, selamlar..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık ♥
    Lahana çorbasını bir zamanlar içine farklı şeylet katarak zayıflama çorbası olarak içiyordum. Her öğünde üstelik. Çok kötüydü, tuz yok yağ yok tat yok :(
    Uzun bir süre lahana sarması bile yiyemedim düşün halimi... Yavaş yavaş barışıyoruz ama lahanayla, bu çorbayı da deneyebilirim belki :)

    Ama helva beni benden aldı :))

    YanıtlaSil
  6. Begonvil sokağı; Lahana çorbasını denediğinize pişman olmazsınız gibi geliyor tabi insandan insana değişir zevkler ve tatlar ama sağlık açısından önemli umarım seversiniz, Siyez ununu eğer Ankarada iseniz AOÇ de satış ofisinden alıyorum bir başka adreste macro center veya migroslarda Doğalsan dı sanırım adı birde buralardan bulabiliyorum. Kavulcayı çok duydum ama henüz deneme fırsatım olmadı, sevgiler... :)

    Oytunla hayat; Teşekkür ederim, lahanayı tatsız tuzsuz her öğün düşünemiyorum haklı olarak soğumuşsunuzdur, birde böyle sarımsaklı baharatlı halini deneyin bence eski deneyimleri unutturacak :) helva bir numara tavsiye ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Helva pek bir güzel gözüküyor, ellerinize sağlık.. Nedendir bilmem, lahana ile pek bir barışık değiliz. Sadece lahana turşusu yerim.

    YanıtlaSil
  8. Ezgi; denemeni öneririm helva şahane, lahananın turşusunu da çok severim, bence büyük kayıp değil sadece turşusunu tüketmen bile çok çok önemli, özellikle sadece lahanadan kurulmuş turşuların faydasını anlata anlata bitiremiyorlar :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...