12 Ağustos 2017

Bu yılki yolculuğumuzda yolun ilk sürprizi bu güzel ayçiçek tarlası oldu.
Bu yıl Datça'ya ikinci kez geldik. İlk yılda da çok memnun kalmış ama doyamamıştık.
Burada resim çekmelere doyamadığım tek yer tabiki begonvilli olan heryerdi.
   
Karayolu ile ulaşılamayacak yerler için bu yıl Selimiye turuna katıldık, teknenin sondan bir önceki koyda arıza vermesi dışında herşey çok güzeldi, neyseki önce bir tekne sonra da jetski yardımıyla Aktur'a ulaştırılıp oradan da minibüslerle Datça'ya geldik.
 
Datça'da dondurmada tek adresimiz tabiki Çınar dondurmaydı. Adının da bunda payı var tabi :) ama dondurmamızı hijenik bir şekilde eldiven kullanarak vermeleri bir diğer tercih sebebimizdi.

Oldukça küçük, sahil kıyısını yorulmadan bir uçtan bir uca gezebildiğiniz şirin bir yer. Her akşam sahile kurulan masalarda keyifli akşamlar yaşamak mümkün. Bunun dışında yemek için bizim en çok tercih ettiğimiz yerler "Zekeriya Sofrası" oldu burası ev yemekleri yapıyor, oldukça kalabalık ve rağbet gören bir yer, buna rağmen her zaman aynı kalite ve lezzette yemekler sunuyorlar. Bir diğer adres de  "Amisos Pide" burası Samsun pidecisi lezzetli pideleri, kendi yaptıkları ayranları ile muhteşem bir yemekten sonra da demirhindi şerbeti ikram ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Söz uçar, yazı kalır...