Bir haftasonu gezmesi

Haftasonu tembelliğine son verip sabahın çok erken saatinde çayımızı termosa koyup düştük yola. Yol manzaraları güzeldi, hayvan sürüleri, yeşillik, orman, kıvrım kıvrım yollar ve tabiki göller.
Ayı kayasında kahvaltı molası verip devam ettik. Sabahın serini, ürperten soğuğu çok güzeldi. 
Göl denince geçtiğimiz yaz tatilinde balık tutmanın keyfine varmış kişiler olarak oltamızı da aldık tabi. Balık tutamadılar ama sıcağa rağmen güzel vakit geçti.
Manzaralar çok güzeldi, bir ara gaza gelip hemen haftaya kamp kurmaya bile karar verdik ama neyseki çabuk vazgeçtik.
Ahçıların memleketine gelip de karnımızı doyurmadan gitmek olmaz tabi, menüyü çeşitli tutup daha çok şey denemeye çalıştık ve hepsinden de çok memnun kaldık. Yemekler çok lezzetliydi, özellikle mantının tadı damağımda kaldı.

4 yorum:

  1. Ah Yedigöller ömre bedeldir. Bir eşi daha yok. Özellikle sonbaharda.
    Pamuk Prenses ve 7 Cüceler filmi burada çevrilmiş, biliyor muydun?

    YanıtlaSil
  2. Zeugma; Bizim ziyaretimiz biraz sıcak bir döneme geldi ama yinede çok güzeldi, bilmiyordum bence doğa olarak çok isabetli bir yer seçmişler.

    YanıtlaSil
  3. Yedigöller'e ben de yazın gittim ama kalbim hep sarı halini görmeklerde kaldı. Belki bu sene:) o değil de mantı nerede yendi, mantı :)?
    Yağmur

    YanıtlaSil
  4. Yağmurcum bende kesinlikle birde sonbaharda görmeliyim inşallah kısmet olurde-a tekrar giderim, mantıyı Bolu merkezde yedik lokantanın adını hatırlamaya çalışıyorum, önce kararsız birazda isteksiz girdik içeri ama çok memnun olarak ayrılmıştık.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...