Kolleksiyona bugün eklenenler..

Çınar'ın battaniyesi bittiii..


Battaniyemiz nihayet bitti. Cuma gece 1'e kadar mesai yaptım. Biteceğinden pek ümitli değildim. Başladım ve ne zaman elime geçse iki sıra ördüm bıraktım. Sonuç güzel oldu beğendim, ip eklenen yan taraflarını düz olarak tığ battım tek sıra. Kenarı sade olsun istedim abartılı bir tığlama yakışmayacaktı bana göre. İyiki başlarken ölçüyü yanlışlıkla uzun almışım, battaniye biraz daha büyük oldu, kuzu daha uzun süre kullanacak.

Elmalı tart


Nostaljik tatlardan elmalı tartı denemek istedim. Denemek diyorum çünkü son yaptıklarım hep hayal kırıklığı olmuştu. Hamurun altı üstü pişiyor ama elmalı harcın temas ettiği yüzey kalınca çiğ kalıyordu. Bunda çok umutluydum ama bunda da aynı şey oldu, tadı enfes ama içerisi hamurumsu bu da yerken beni rahatsız ediyor. Bunun püf noktası nedir bilmiyorum. Bilenlere de soracağım veya bilen varsa lütfen bana bildirsin.. :) Eskiden yapılan o elmalı pastaların tadını arıyorum. Bu tarif Burçin'in Denemeleri bloğundan alınmıştır.

Non stop örgü battaniye



Bendeki örgü battaniye aşkı bitmek bilmiyor. Başladığım dalgalı battaniyenin bitmesine 20 sıra gibi azıcık birşey kaldı. Ben hemen bundan sonra yapacağım ikinci işi buldum bile. Bir tanede bundan öreceğim. Oğlum büyüyor o kullanamasa bile ben yinede örmek istiyorum. Modelim şu..

Patch yastığım bitti

Patchwork denemem nihayet bitti. Ama parmaklarımda da hal kalmadı, delik deşik oldu deyim yerindeyse. O nedenle diğer işler için dikiş makinasını beklemeye karar verdim. Singerin patchwork setini aldığımda herşey daha kolay olacakmış gibi geliyordu ama benim için öyle olmadı. Belki de ben beceremedim. Eski usül kimisini ölçerek kimisini uyduğu kadarıyla kesip elde diktim, biraz eğri büğrü ama sonuçta bir yastık çıktı ortaya. Elbetteki kuzucuğumun olacak bu yastık dışarıda ihtiyacımız olduğunda kullanmak üzere arabada tutacağım.

Hamamönü-Samanpazarı turu



Bu sabah kendimizi eskiye dair ne varsa herşeyin bulunduğu, renkleriyle kısacası herşeyiyle beni mutlu eden yerlere gittik kuzumla. Bu ortamlara duyduğum ilgi ve sevgiyi ona da aşılamak istediğim için tutuştuk elele düştük yollara. Önce yenilenen yeni yüzünü görmek üzere tarihi dokuya uygun restore edilmiş Hamamönü evleri ve sokaklarını gezdik. Gerçekten çok güzel olmuş umarım bu restorasyon işi ora ile sınırlı kalmayıp devam eder. Aynı bölgede pekçok bu tarz bakım bekleyen yer var. Tam burayı bitirmiştik ki gökgürültüsü şimşekler ve koca koca damlalarla yağmur bastırdı. Hemen bir çatı altına sığındık kuzu dururmu hiç bir saklandı bir yağmura çıktı çok eğlendi. Buradan Samanpazarı'na çıktık, neyseki hava açtı tekrar güneş göründü, antikacıları, kumaşcıları ve tabiki takıcıları dolaşıp ikinci yağmura yakalanmadan eve dönmek üzere yola koyulduk. Herzamanki gibi tarif edilmez bir mutlulukla ayrıldım, nedir burasıyla aramızdaki bağlantı çözemiyorum nedese her fırsatta oralarda olmak istiyorum..



Patchwork'de 2. adım

Patchwork yapımına geçerken ikinci adımı da geride bırakmış bulunmaktayım. Kesme tahtam, cetvelim ve kesicim de hazır. Şimdi kumaşları kesmeye başlamadan önce biraz bilgi edinmem gerek. Ya da bu malzemeleri kullanmayı öğrenmem gerek demem daha doğru olacak. İnternette ve evdeki dergilerde bu konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Birkaç güne kadar kesim yapıp birkaç kare birleştiririm diye umuyorum... Bakalım kafamda tasarladığım kadar kolay olacakmı?
Ben tüm dikişi kendime bir makine alana kadar elde yapacağım derken ablam bana eski makinasını vermeyi önerdi. Kendisi biraz gürültücü ama en azından ilk denemelerimi yaparken bana yardımcı olacak.

Oyuncak projesi

Şu aralar elimde uzayıp giden battaniyem, kenarda başlamayı beklediğim dikişlerim ve hiç durmadan kafamı yoran ev eşyalarının yerlerini değiştirme fikirleri bir yerde tıkanıp kalmış durumda. Evin görüntüsünü değiştirme ve fazlalıklardan kurtulma dürtüsü bana her bahar mutlaka gelir. Üzerimdeki tıkanıklığı gidermem gerek diyerek önceliği kuzuma yapacağım oyuncağa verdim. Mıknatıslı balık tutma oyuncağı yapıcam. Bunu doktorumuz önermişti fakat piyasada ve internette bu oyuncaktan bulamadım. Bende kolları sıvadım ilk hazırlıkları yaptım geriye sadece mıknatısların bulunup oyuncaklarla birleştirilmesi kaldı. Birde balıkların içinde duracağı havuz gibi birşey daha yapacağım. Balıklar ahşap stickerlardı Paşabahçe mağazalarından.

Anneler Gününüz Kutlu Olsun..

Yarın anneler günü. Öncelikle tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü bugünden kutlamak istiyorum. Annelik zor işmiş bunu şimdi daha iyi anlıyorum. Ne emekler ve fedakarlıklarla, zorluklarla büyümüşüz meğer, ne endişeler ne korkular yaşatmışız onlara.
Ve şunu çok iyi biliyorumki kaç yaşında olursak olalım annemize herzaman ihtiyaç duyuyoruz....
Anneler günümüz kutlu olsun...

Patchwork'e ilk adım..


Daha önceki yazılarımda patchwork çalışmayı çok istediğimi söylemiş ama bu sözden öteye geçmemişti. Bugün patchwork denemem için kumaşlarımı hazırladım. Neye benzer bilmiyorum ama yapmaya karar verdim. Şimdi tekrardan yapılışı hakkında bilgileri okuyorum. Çünkü bu işle ilgili gözle gördüğüm örnekler dışında hiçbir teknik bilgim yok. Kumaş parçalarını bile aynı büyüklükte nasıl keserim sonra onları nasıl birleştirir dikerim bilmiyorum. El dikişi ile kağıdı dahi düzgün kesemeyen birinin elinden nasıl bir iş çıkacak göreceğiz..

Keçe Kedi


Bugün keçelerimle biraz uğraşayım dedim ve bir kedicik yapmaya çalıştım. Burun ağız ve bıyık kısmı biraz uyduruk olsada birşey çıktı ortaya sonra Nazo'nun anahtarlıkları aklıma geldi çalışmalarında ayrıntılar ve şekilleri çok güzel çıkarmış ve düşünmüştü Nazo. O kadar olmasa da bende bu kediciği anahtarlık yapmaya karar verdim kedisi olan ve kediyi çok seven küçük bir hanıma hediye edilmek üzere..

Patlıcanlı yufka böreği


Patlıcanın en çok közlenerek yapılan yemeklerini birde böreğini severek yiyoruz. Bugünde ne pişirelim ne yiyelim krizini patlıcanlı börekle çözdük. Ben bu böreği şöyle yaptım; Kurusoğanlar küp küp doğranır kavurulur biraz salça eklenir, ardından ince dilimlenmiş yeşil biber ve yine minik küpler halinde doğranmış patlıcanlarda eklenip bir süre kavurulur. İçine baharat olarak sadece karabiber ve kırmızıbiber ekledim. Yufka yağlanmış tepsiye serilir içine yağ,yoğurt ve süt ile yapılmış harçtan sürülür ve yufka buruşuk buruşuk tepsiye sığdırılır. Bu şekilde 3 yufka hazırlandıktan sonra arasına pişrdiğimiz patlıcanlar serilir ve yine üstüne aynen alt kattaki gibi yufkalar eklenir en üst kısma kalan yufka düzgünce serilip fazlalıklar yanlardan tepsiye sıkıştırılır, kalan harç üzerine sürülüp fırına verilir üzeri kızarana dek pişirilir. Bu böreğin harcına yumurta da eklenebilir ama ben yumurta sevmediğim için kullanmadım.

Ihlamur

Kuzucum hava değişikliklerine yenik düştü burnu akıyor, yüzü solgun ve her hastalığında olduğu gibi kucaktan inmiyor. Yine aynı mevsim hastalığına yakalanan baba ve oğula ıhlamur kaynatıyorum. Biraz ıhlamur çiçeği, biraz yaprağı, birkaç ayva yaprağı, elma ve limon kabuğu biraz limon suyu.